De Unieke Workshops op de QQ

De QQ leent zich uitstekend voor workshops. Er zijn vooralsnog 2 typen ontwikkeld. Een voor mensen uit mijn vriendenkring ('de tribe'), en een voor CEOs.
Het mag duidelijk zijn dat deze twee samenhangen met de visie die we hebben ontwikkeld. 

Het eerste workshop type gaat ontwikkeld worden samen met members of the tribe. Veel van workshop elementen zijn te vinden op mijn site over meditatie en sjamanisme.

De tweede workshop ontwikkel ik met enkele leaders in the field. Ik hoop dat de financiële input die binnenkomt via workshop 2 dan de Quinta en workshop 1 ten goede gaat komen.

De essentie van de Quinta en haar omgeving is:
Stilte
Harmonie
Contact
Aarding
Authenticiteit
Deze kwaliteiten hopen we met elkaar te leven. In een sustainable omgeving.

De Workshop voor de tribe
Op de Quinta zijn er in principe veel slaap plaatsen, als je genoegen kan nemen met iets simpels. In 2019 gaan we die verder scheppen. Maar met een simpele matras in de stallen, en met enkele hangmatten kom je natuurlijk al ver. Er wordt dus niets gevraagd voor je verblijf. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor de reiskosten, en we maken een pot voor het dagelijkse eten als er een workshop is. 
De eerste workshop voor april 2020 is in voorbereiding. 


Het idee is dat we een week hebben waar we onze energie bundelen op onszelf en de Quinta. We zijn samen verantwoordelijk voor het eten en de reinheid van de Quinta zelf. We spreken af hoe we willen gaan eten samen, en hoe we willen gaan klussen, wat we aanpakken.

Klussen en workshop

Er zijn vooralsnog een aantal duidelijke klussen die op de site in detail beschreven zijn.

Naast vaste onderdelen als ontbijten, lunchen en dineren gaan we elke dag beginnen met enkele simpele qigong oefeningen, er is elke dag een shaking meditation (45 minuten), en in de avond alternerend een transpersoonlijke acupunctuur meditatie, lekker yoga stretchen, wat zachte qigong, of een intuïtieve massage workshop.

Transpersoonlijke meditatieve acupunctuur is een vorm van meditatie waarbij een of enkele naalden als hulp gezet worden op belangrijke punten die in balans brengen. Op mijn meditatie website meer daarover.

 

We bespreken met elkaar welke klus(sen) we samen willen opknappen en wat we daarvoor nodig hebben. Als er materiaal gekocht moet worden, betaal ikzelf dat uiteraard. Kortom -maximale vrijheid in gebondenheid samen. Ben benieuwd. 
Vooralsnog bestaat het voornemen de eerste integratieve workshop samen met Chahat te geven in de periode 18-25 april 2020. 


Verdere acties zijn gepland o.a. met mijn Indiase vriend Satyendra Gunjar.

Qigong en meditatie

Op de magische cirkel die naast de Quinta op de West Heuvel ligt kunnen we in de ochtend of avond mooie series qigong oefeningen doen. Qigong is in wezen Yoga in beweging, of meditatie in beweging, waarbij de ademhaling de beweging stuurt. 
Soms combineren we technieken, zoals de Latihan bijvoorbeeld, of de shake meditatie in onze Qigong klassen. Op de Quinta bestaat ook de mogelijkheid voor externen om in de frisse lucht een qigong les te volgen. 

Rituelen

Op de Quinta ontstaan ook rituelen, ook spontaan zoals deze met Rianne, Leela en Crypa, om de oude kurkeik.