Hieronder een impressie van de binnenzijde van de Quinta en het landschap om de Quinta heen. 
Op de Quinta gaan we een heel aantal activiteiten neerzetten:

 • Bewustzijn in de 21ste eeuw
 • Permacultuur: van moestuin tot bosbeheer
 • Meditatie: van Zenwalks tot Qigong
 • Tribal: Rituelen en verbinding
 • OlijvenPlukWeek en zorg voor de Kurkeik
 • Beek en water beheer
 • NatuurWC en organische reycling

Impressies van QQ Binnen

Restauratie

Magische Cirkel door Theo in November 2019

De opbouwfase

Hier de halfcirkelvormige achterwand van de magische cirkel, zoals Theo die op 14-11-19 maakte  tijdens de restauratie fase - een driedimensionale legpuzzel...

Laatste fase oude muur

Hier de laatste 3 stappen die leiden tot de integratie van de oude muur, met midden daarin de molensteen. Een tweede molensteen is gemetseld midden op de magick dance en yoga vloer!

Impressies van QQ Buiten

De BioWC

Voor de avonturiers hebben we een bioWC, waar je in de meest optimale hurkhouding je kan ontdoen van de inhoud van het rectale kanaal, en nadat zulks geschied is, kan je zaagsel uit het emmertje erover gooien. 
De organische lagen vergaan langzaam en lopen vanzelf uit de spleten van de bioWC het land op. Op dat gebied verbouwen we geen voedingsproducten, be reassured...;)

De Rode Aarde van de Quinta

Terra Rossa!
Je ziet overal om je heen op de Quinta mooie Rode Aarde - hier een uitleg waarom dat zo is!

De term 'terra rossa' komt uit het Italiaans voor 'rode aarde' of 'rode aarde'. Hoewel terra rossa op andere plaatsen in de wereld voorkomt, komen deze bodems veel voor in gebieden met mediterrane klimaten: 
De terra rossa-grond is zware en klei-rijke grond, sterk roodachtig, ontwikkeld op kalksteen.
De rode grond is het onoplosbare residu van de onderliggende kalksteen. Na het oplossen van calciumcarbonaat door regen, klei in kalksedimenten met andere onoplosbare stoffen of rotsfragmenten, worden discontinue residuele lagen met variabele diepte gevormd. Onder oxiderende omstandigheden verschijnen dan ijzeroxiden, die de karakteristieke rode kleur produceren. Volgens deze theorie is terra rossa een zogenaamde polygenetische relictgrond, gevormd tijdens het Tertiair en onderworpen aan hete en vochtige periodes tijdens het Kwartair.

Een klusjes in detail

De oude dorsvloer annex magische cirkel op de berg is vermoedelijk 200+ jaar oud - je komt er terwijl je een klein stenen trapje oploopt naast de Quinta en je hebt er fenomenaal uitzicht op de omgeving. Restauratie werkzaamheden van de oude muur worden geleid door Theo en zijn gestart en geëindigd in November 2019.
 De plek is magisch, bij volle maan weet je niet wat je meemaakt!  Het is de optimale Yoga plek en Dance vloer.

De Quinta op de Berg

Hier een aanduiding waar de QQ is - liggend binnen de cirkel.
Op de berg Pocilgais, ten NoordWesten van het dorp Santa Catarina de Fonte do Bispo. Dat dorp heet zo, naar 'de fontein van de bischop' (Fonte do Bispo). Daar zag men namelijk ineens het gelaat van de heilige Catherine of Alexandria, die in 307 AD stierf....
Het dorp met haar locale restaurantje van Constantino, waar de MaMa nog kookt.... 
Je kan binnendoor via een charmant weggetje naar het dorp lopen. 

Quinta Quixote

Het Paradijs - Rondom de eeuwenoude Quinta Quixote - 2.3 hectare eerlijke grond met vele olijfbomen, vijgen,  johannesbroodbomen, granaat appel en kurkeiken. 
20 minuten van strand en Tavira- 30 minuten van de airport Faro en van Spanje.....en toch zo rustig!

Een wandeling

Hiernaast een mooie chille rondwandeling vanaf de QQ in de directe omgeving. Je komt na 800 m langs een oude onderaardse waterbron waar we ons water halen als we zin hebben.

Onze gasten - de modderwesp

Wij zijn gasten in en van de natuur om ons heen. We streven een leven na, in harmonie met onze medewezens. Hier zien we een nestje van de zogenaamde modderwesp, onder de trap gemaakt. We laten het lekker zitten. 

Onze gasten - de schorpioen

Let wel op, in de Zuid Algarve wonen naast mensen ook schorpioenen en slangen - loop niet met blote voeten rond, tenzij je heel goed gekeken hebt. 
S'nachts zeker een lampje gebruiken. Ze zijn niet dodelijk maar wel erg vervelend....;)


Onze gasten 

Bij het intreden van de herfst zoeken kleine koudbloedigen zoals deze kleine slang naar warmte- en vinden die via een gaatje.... Het slangetje was 14 cm, en s'nachts niet met blote voeten en met een klein lichtje op pad in de Quinta...

 • motpellier slang
 • ladder slang
 • viperine slang
 • valse gladde slang
 • zuidelijke gladde slang
 • gras slang
 • paardenhoef slang
 • lastaste adder - deze is de enige echt gevaarlijke 

Onze gasten - de grondspin

Theo vond deze bijzondere spin diep in de aarde, terwijl hij het achterste deel van de magische cirkel aan het herstellen was

Onze gasten - De Paardenhoef slang

Deze is helaas doodgereden op het zandpad voor het huis door een langsrijdende auto - de paardenhoef slang valt of ten prooi aan de auto of aan de adelaar.

Onze Gasten

De muur gekko - je vindt ze overal op de Quinta - vooral in de stallen en in de opbergplaats voor tuingereedschap

Onze gasten - de cicade

Je hoort ze op warme zomeravonden - de cicades. Hier het velletje van een juviniele cicade die in de grond leeft

De Slangen van de Algarve

Over het algemeen zijn er, hoewel er enkele giftige slangen hier in de Algarve zijn, niet gevaarlijk voor mensen, omdat hun giftanden aan de achterkant van de mond zijn of ze hun mond niet breed genoeg kunnen openen om effectief te zijn tegen iets veel groters dan een hagedis, kikker of muis. Het gif wordt ook niet als bijzonder gevaarlijk beschouwd.  Maar neem een slang nooit in de hand!

De meeste slangen zoeken dekking bij het geluid of de trilling van iets groots zoals een mens die nadert.

Slangen zijn vrij variabel in kleur, en sommige jonge, zoals deze, zijn sterker van een patroon voorzien.

Volgens een internet bron zijn er 8 soorten slangen in de Algarve.

1. Montpellier slang - Malpolon monspessulanus Wordt bijna 2 meter. Patroon variabele. Zware 'wenkbrauwen'. Jongeren kunnen onregelmatige lichtmarkeringen hebben, maar kunnen een regelmatiger patroon rond het hoofd hebben. Hoektanden achter in de mond. Gif na langdurig bijten door hantering! produceert gevoelloosheid, stijfheid en zwelling gedurende enkele uren.

2. Horseshoe Whip slang: Coluber hippocrepus Groeit tot 1,5 m. Redelijk slank. Vet patroon van donkere randen. Kan worden gevonden in de buurt van menselijke leefomgeving en gebouwen. Geen tanden.

3. Ladder slang: Alaphe scalaris Groeit tot 1,60 m. Jeugdigen hebben een onderscheidend ladderpatroon, waarvan de "sporten" vervagen om laterale lijnen te worden als ze volwassen zijn. Een constrictor. Geen tanden.

4. Ringslang: Natrix natrix - Groeit meestal tot 1,2 m, maar kan 2 m bereiken. Een slang van vochtige plaatsen. Sist en slaat met gesloten mond. Geen tanden.

5. Viperine slang: Natrix maura - 70cm tot 1m. Twee rijen gespreide donkere vlekken middenachter. Flanken kunnen grote, lichtgecentreerde oogachtige vlekken hebben. Vaak gevonden in of nabij water, zwemt goed. Slagen met gesloten mond. Gedrag en kleuren geven een adderachtige indruk. Geen tanden.

6. Zuidelijke gladde slang: Coronella girondica 50cm tot 80cm. Grijsachtig / bruin / roze met donkere balken. Overdag niet actief. Bijt zelden. Geen tanden.

7. Valse gladde slang: Macroprotodon cucullatus Tot 65 cm, maar meestal rond 45 cm. Pallid grijs of bruin met kleine donkere markeringen die strepen of strepen vormen. Actief in de schemering en nacht. Overdag in ruïnes en oude muren - onder stenen etc. Langzaam, behalve bij hantering. Bijt, maar hoektanden aan de achterkant van de mond en klein formaat voorkomt effectief gebruik bij mensen.

8. Lataste's adder: vipera latasti - Minder dan 60 cm. Heeft een duidelijke neushoorn. Relatief stevig met driehoekige kop. Golvende of zigzagvormige rugstreep met donkere rand. Heel opvliegend, sisst behoorlijk, maar bijt niet zo snel. (De adder, of gewone adder in Noord-Spanje en Portugal, is gevaarlijker dan deze in het zuiden).

Slangen zijn meer bang voor je! en we zien dat men gewoonlijk slechts een glimp opvangt van een vage, niet-identificeerbare vorm terwijl deze in dekking glijdt, bang door het geluid van je nadering.

Ik weet niet hoe vaak of zeldzaam de meeste van de bovengenoemde slangen zijn. De meeste mensen vinden de Horseshoe Whip-slang (zie hierboven), omdat deze meestal in muren en bijgebouwen te vinden is, zoals bij de Bodega.

De geologie van de Oost Algarve

Hiernaast zie je de verschillende geologische perioden die te onderscheiden zijn in het gedeelte van de Algarve waar de Quinta staat.